Translate

Monday, May 14, 2012

Какво ядат патиланците


Какво ядат  патиланците
Както повечето от вас знаят съм доста запален по готвенето, обичам да екпериметрирам и да готвя класически бабини манджи също. Най обичам да пробвам нови неща в зависимост от мястото на което се намираме.
Днес валеше цял ден. Имах един килограм пилешки бутчета в хладилника.Рецепта на деня.
ПИЛЕ С аТанас
Продуктите са следните (каквото намерих под ръка и съобразно месната кухня).
Пиле (по 200 грама на калпак, в случая бутчета)
Ориз бял тип Басмати (по 100 грама на калпак)
Ананас (50/100 грама пресен или от консерва)
Малко джиндифил (в случая пресен, може и на прах)
Лименце (Лимон, сока и малко от кората настъргана)
Бирица (150 милилитра, по добре  бяло вино)
Пресен лук и магданоз (на око)
Чесън (деа знам за мен 5 скилидки , за консервативните 3)
Концентриран сок от гренадина (май райска ябълка) или ако няма мед една лъжичка
 Една кафена лъжичка соев сос
Едно чушле от лошите да плува докато се готви и после се маха
Кафена лъжичка брашно за сгъстяване
Водна чаша пилешки бул’он
Сок от гренадина  на око (дали така се казваше, май ше ме биете)
Приготовление>
В малко мазнина запържваме бутчетата (или паржоли по убуу) и ги прибираме на топло. В същата мазнина запържваме последователно джиндифила, чесъна нарязн на тръкалца и чушлето ако обичаме пикантно като внимаваме на за загори защото става горчив , след това бялата част на пресния лук. После брашното за около минута с много бъркане.
Добаваме пилето, бирата и на силен огън докато се изпари алкохола.
След това бул’она и оставаме докато пилето се сготви. Накрая добавяме парченцата атанас и соевия сос, ако  е прекалено гъсто кращаваме с малко вода и накрая добавяме сока от гренадина оставяме леко да поври за минута две и добавяме пресния лук нарязн на ситно и сока от лимона с малко настъргана кора от лимон (тва е на вкус и зависи колко е кисел лимона). Накрая на спрян котлон добавяме зелената част на лука и малко магнадоз ако обичаме.
Баланса трябва да е сладко кисъл ама по скоро кисъл и пикантен. За гарнитура бял ориз тип Басмати (дълъг демек).


No comments:

Post a Comment